Az emberi szervezet vegyi konyhájában mindenféle folyamatok zajlanak, többek között anyagcsere folyamatok, égési folyamatok is, amik ugye oxidációval járnak. Az oxidáció folyamán szabad gyökök is szabadulnak fel, ami nagyon hasznos a káros baktériumok elpusztításában. Ezek olyan molekulák, vagy molekularészek, amik páratlanul maradtak, és párt keresnek maguknak, akikkel összekapcsolódjanak. Ha káros baktériumokat kötnek le, az jó; a baj akkor keletkezik, ha ezek a szabad gyökök túlzottan elszaporodnak, és máshonnan rabolnak elektronokat maguknak, és a túlzott elszaporodás elsavasodáshoz vezet.
A szabad gyökök sok betegség alapját képezik, pl. a szív- és érrendszeri bajokét, a rákét, károsítják a sejtjeinket, ami gyorsítja az öregedési folyamatokat.
Honnan jönnek ezek a szabad gyökök?
Itt kell írni a káros környezeti ártalmakról, ugyanis a szabad gyökök az egészségtelen, vitaminszegény táplálkozás, túl sok vörös húsfogyasztás, az alkohol, a cigaretta, a szmog, a sugárzás, a sok méreganyag, gyógyszer és nem utolsó sorban a stressz hatására szaporodnak el.
Mik azok az antioxidánsok, és miért van rájuk szükségünk?
A szabad gyökök ellen való védekezésben rendkívül fontosak az ANTIOXIDÁNSOK, mert ők azok, akik lekötik a szabad gyökök szabadon maradt „kezeit". Tehát az antioxidánsok szabadgyök-lekötők, segítenek az oxidatív stressz kivédésében, és végül az ebből eredő károsodások és betegségek megelőzésében.
Hol találhatók antioxidánsok?
Vannak kívülről beszerezhető, természetes antioxidánsok, melyeket a táplálkozással, harmonikus életmóddal beszerezhetjük:
- A vitamin (halmájolaj, tojássárgája, tejtermékek, sárgarépa, zöld-, sárga-, vörös színű zöldségek, gyümölcsök
- C-vitamin (friss gyümölcsök, zöldségek, télen a savanyú káposzta, citrusfélék, csipkebogyó)
- E vitaminok (csírák, hidegen sajtolt csíraolajak, ligetszépe olaj, olajos magvak, nyers tej, élesztő, friss zöld növények, tojássárgája)
- béta karotin (sárga-, piros-, zöld színű növényekben)
- flavonoidok (piros színű gyümölcsökben)
- Omega3 telítetlen zsívsav, táplálék kiegészító (halfélék, halolajak, kókuszolaj!)
- magnézium (teljes kiőrlésű gabonák, diófélék, bab, lencse, brokkoli, zöld levelű zöldségek)
- cink, mangán, réz, szelén, vas (hüvelyesek, teljes kiőrlésű gabonák, olajos magvak, szója, mazsola, datolya, szezámmag, dió, mák, … )
- enzimek (nyers táplálékokban, zöldségekben, gyümölcsökben)
- A Q10 koenzim az emberi szervezet által is termelt vitaminszerű vegyület, megtalálható többek között a szívizomban is. Termelődése a kor előrehaladtával, kb. 30 év után csökken, így pótlásáról gondoskodni kell.
- táplálék kiegészítők – mivel a föld ásványi anyag tartalma igen csekély a nagyfokú kizsákmányolás miatt, ezért táplálék kiegészítőkkel is ki kell egészíteni a vitaminpótlásunkat
- hidrogénnel dúsított antioxidáns víz –
A lúgosított víz „képes az öregedési folyamatokat lassítani, a szabadgyököket semlegesíteni és így harmonizálni a sejtjeinket.
A lúgosított víz „képes az öregedési folyamatokat lassítani, a szabadgyököket semlegesíteni és így harmonizálni a sejtjeinket.
A berendezéssel előállított víz rH2 értéke 5 – 10 között van, ami annyit jelent, hogy az előállított vízben a negatív ionok száma 1019 -1014 között van literenként!
Ha ezt a magas elektrontartalmú vizet fogyasztjuk, akkor az, képes a bennünk lévő víztömeget (a testsúly kb. 65 %-a víz, ez egy 80 kg súlyú embernél 52 litert jelent) ellátni szabad elektronokkal (antioxidánsokkal).
Ha tehát naponta 6-8 pohár hidrogénnel dúsított vizet iszunk, akkor a szervezetünk bioelektronikai koordinátái fokozatosan javulnak, helyreállnak. A hidrogénnel dúsított víz erős antioxidánsként, a szabad gyökök hatékony ellenszereként szolgál a betegségek megelőzésénél és a kezeléseknél egyaránt. Határozottan lassítja az öregedési folyamatokat és segít hosszabb életet élni, jobb egészségi állapotban.
Hozzájárul a szervezet egészének méregtelenítéséhez, aminek következtében jobban érezzük magunkat, és jobbá válik természetes illatunk. Az egészséges és hosszú élet a fiatalság és az egészség megőrzésében határozható meg, amihez a hidrogénben gazdag víz fogyasztása nagy segítség, mert tudósaink szerint: a „szervezetünkben található antioxidánsok száma határozza meg, hogy mennyi ideig fogunk élni!"
Az antioxidánsok a méregtelenítés támogatására
A környezet- (növényvédő szerek, légszennyezés, UV sugárzás, kémiai anyagok felhalmozódása) és a táplálkozás útján belénk került sok méreganyag hatására szervezetünkben elszaporodnak a szabad gyökök. A méregtelenítéskor felszabadult gyökök lekötésére szükség van antioxidánsokra, hogy megvédjük a szervezetet a túlzott reakciótól.
A máj-, epe-, vastagbél méregtelenítésekor különösen nagy szerepe van a fokozott antioxidáns bevitelnek.
Antioxidánsok a fiatalság megőrzéséért
Számos tanulmány mutatta már ki, hogy az E-vitamin fokozott fogyasztása kapcsolatba hozható az időskori demencia kockázatának mérséklődésével. Ugyanez igaz a C-vitaminra és az agyi érkatasztrófára. A nagy mennyiségű C-vitamin megőrzi az egészséget, fiatalosságot, és sok betegség pl. a rák ellenszere.
A Q10 szedése kb 30 év fölött már szinte kötelező lenne, hogy megőrizzük friss, fiatalos gondolkodásunkat, memóriánkat, agyi ereink megfelelően működjenek.
Az antioxidánsok a betegségek megelőzésében és gyógyításában is nagy szerepet játszanak, olyan komoly betegségekben is, mint a rák, a szív- és érrendszeri betegségek, időskori elbutulás, fáradékonyság és immungyengeség. Segítenek beindítani a szervezet öngyógyító folyamatait.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése